Next generation trgovina primjenom Hybris-a, IBM Watson-a i Adobe Experience Manager-a

Track

Keynote speech

Datum i vrijeme

četvrtak, 11. svibanj 2017., 10:30

Dvorana

Dvorana A

Trajanje

30'

Integracija Hybrisa kao usluge (eng. Hybris as a Service - YaaS) i Adobe Experience Manager-a (AEM) na primjeru pametne trgovine, tj. trgovine bez blagajnika, uz primjenu IBM Watson  servisa.  Trgovina  se  temelji na automatiziranim procesima dodavanja željenog artikla u (virtualnu) košaricu i naplate artikla dok jedino što bi kupac trebao napraviti jest odabir proizvoda. Kako bi trgovina zaista bila bez zaposlenika, njihove funkcije zamijenjene su hardverom. 

Hybris as a Service je Hybris platforma u oblaku. Nudi širok raspon raznih servisa za implementaciju e-commerce sustava. YaaS servisi su RESTful što omogućava slobodu pri odabiru tehnologije koja se koristi za implementaciju sustava. Kako se sva poslovna logika odvija  u  cloudu,  YaaS  je  idealan  za  razvoj  sustava  i  aplikacija  na  mikroračunalima i mikrokontrolerima te za povezivanje u već postojeće IoT sustave.

Adobe Experience Manager je enterprise sustav za upravljanje sadržajem (eng. Content Management System - CMS), odnosno sustav za upravljanje web sadržajem (eng. Web Content Management System - WCMS). Adobe Experience Manager (AEM) pomaže u organizaciji, izradi i upravljanju pružanja kreativnog sadržaja kroz kanale digitalnog marketinga uključujući web, mobilne platforme, E-mail, zajednice korisnika i video.

IBM Watson je superračunalo koje spaja umjetnu inteligenciju i sofisticiran analitički softver u sustav koji može razmišljati poput čovjeka. Može se koristiti putem niza servisa dostupnih korisnicima u obliku API-ja, te pruža neograničene mogućnosti. Samo neke od mogućnosti su obrada ljudskog govora u stvarnom vremenu, razumijevanje desetak ljudskih jezika, podrška za rad i analizu IOT sustava, itd.

 

 

Odabrane tehnologije vode u svojim područjima i predstavljaju jedna od najsofisticiranija rješenja  u  svijetu  CMS-a,  e-commerce-a i  umjetne  inteligencije. Tema rada je njihovo spajanje u realnom slučaju iz svakodnevnice, s ciljem prikaza kako se enterprise sustavi mogu  upregnuti  u  jedinstvenu  cjelinu  i unaprijediti kada se promijeni način na koji im pristupamo. Tako svaki od navedenih sustava zadržava svoj integritet i opravdava prisutnost u cjelini.

Detalji o predavanju

Vrsta: Keynote speach
Razina težine: Srednje detaljno
Poželjno iskustvo slušatelja: Bez iskustva (1 g. i manje)
Poželjna funkcija slušatelja: Svi

O predavaču